Πόση ώρα μαρινάρουμε τα κρεατικά;
Το μαρινάρισμα μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως δύο ημέρες.
Τα πιο άτονα γευστικά κομμάτια (π.χ. κοτόπουλο, ψαρονέφρι) δεν θέλουν παρά λίγη ώρα (περίπου 1 ώρα) για να νοστιμίσουν από τη μαρινάδα.
Ένα έντονης γεύσης κρέας (π.χ. κομμάτια από αρνίσιο μπούτι) μπορεί να παραμείνει στη μαρινάδα μέχρι και 36 ώρες, για να απορροφήσει αρώματα.
Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος, ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στη μαρινάδα ανά 1 ώρα ή όσο συχνά μπορούμε.
Η υπόλοιπη μπολονέζ μπαίνει στο τηγάνι με αυγά μάτια
Υλικά (για 2 άτομα): 1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ, 4 αυγά, 2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια (ή 4 ντοματάκια του κουτιού, χοντροκομμένα), 40 ml ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη (προαιρετικά), 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος, ή δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί και περασμένο από σήτα.
Διαδικασία: Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά πάντα, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 – 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.
| 12345...2526NextPrevious |

