ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ
•Μαγειρεύοντας με κρασί καλής ποιότητας, η γεύση του φαγητού μας αναβαθμίζεται.
•Η γκάμα μυρωδικών και μπαχαρικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ευρύτατη. Μετά από δοκιμές θα βρείτε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν.
•Δάφνη – μαϊντανός – θυμάρι ταιριάζουν στις περισσότερες παρασκευές.
•Στα κοκκινιστά ταιριάζει πολύ η δάφνη και το μπαχάρι.
•Αν σας αρέσει η κανέλα και το γαρίφαλο, χρησιμοποιήστε τα, αλλά με μέτρο γιατί έχουν έντονη γεύση.
•Η χρήση ρίγανης ή θυμαριού δίνει πολύ φινετσάτο άρωμα.
•Στα λεμονάτα βάλτε ρίγανη και θυμάρι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λουίζα ή λεμονόχορτο που εντείνουν το λεμονάτο άρωμα.
•Ενας επιτυχημένος συνδυασμός είναι το θρούμπι και η μαντζουράνα.
•Νόστιμο αποτέλεσμα θα έχετε και με τη χρήση κόλιανδρου, πιπερόριζας ή/και μουστάρδας.