Οφέλη για τη υγεία
Μοσχάρι
Συμβάλει στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών
Συμβάλει στην ανάπτυξη των ερυθροκυττάρων
Προλαμβάνει την αναιμία
Βοηθά στην διατήρηση γερών οστών και των δοντιών
Προστατεύει από τον καρκίνο. Το μοσχάρι περιέχει το συζευγμένο οξύ λινολεϊκό οξύ (CLA) το οποίο έχει βρεθεί ότι μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου, ειδικότερα του καρκίνου του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Χοιρινό
Προσφέρει υψηλό βαθμό κορεσμού και υψηλά ποσά ενέργειας
Βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος, των ματιών του νευρικού συστήματος και της πνευματικής απόδοσης
Περιέχει λίπος με περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα
Έχει μικρότερα ποσοστά χοληστερόλης σε σχέση με το μοσχάρι
Προσφέρει μεγάλη ποικιλία γεύσεων
H κατανάλωση του μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και της πίεσης του αίματος (McAfeeetal. 2010).Σημαντικό βέβαια ρόλο παίζει η συχνότητα κατανάλωσης και ποσότητας του χοιρινού.