Kantzos
  • Αρχικη
  • Προϊοντα
  • Προσφορες
  • Τιμοκαταλογος
  • Smart Tips
  • Επικοινωνια

Τέσσερα tips για τη σωστή διατήρηση του κρέατος στην κατάψυξη

abfotis @ 18.03.2014 Smart Tips

Το κρέας είναι ένα είδος τροφίμου που δεν απουσιάζει από το ψυγείο. Αλλά εσείς ξέρετε πώς να το διατηρήσετε σωστά;

1. Μεγάλα κομμάτια μοσχαριού, χοιρινού, αρνιού και ολόκληρα πουλερικά (κοτόπουλο και γαλοπούλα), διατηρούνται 4-12 μήνες.

2. Μικρότερα κομμάτια ή κιμάς διατηρούνται για τρις-τέσσερις μήνες. Φυσικά, καλό είναι να τα καταναλώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

3. Βασική προϋπόθεση για την καλή συντήρηση είναι το περιτύλιγμα. Τυλίγουμε λοιπόν προσεκτικά με λαδόκολλα και διαφανή μεμβράνη τροφίμων ό,τι θέλουμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.

4. Αν για κάποιο λόγο σκιστεί η συσκευασία τους, τότε το μέρος του κρέατος που έρχεται σε επαφή με τον κρύο αέρα της κατάψυξης «καίγεται» και εμφανίζονται άσπρα σημάδια, που στην πραγματικότητα είναι αφυδατωμένοι ιστοί του κρέατος που δεν έχουν καμία νοστιμιά.

Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα

Read more

Πόση ώρα μαρινάρουμε τα κρεατικά;

Read more

Η υπόλοιπη μπολονέζ μπαίνει στο τηγάνι με αυγά μάτια

Read more

Copyright & Kantzos © 2025

Facebook