Kantzos
  • Αρχικη
  • Προϊοντα
  • Προσφορες
  • Τιμοκαταλογος
  • Smart Tips
  • Επικοινωνια

Χοιρινό μπούτι πικάντικο

abfotis @ 10.04.2014 Smart Tips

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά

ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 4 ώρες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

4 κιλά χοιρινό μπούτι με την πέτσα

6 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

1 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο

1 κεφάλι σκόρδο

2 φρέσκο βούτυρο

20 ml κρασί λευκό

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σπάγγο φυτικό

λαδόκολα και αλουμινόχαρτο

Για τη σάλτσα

2 ξινόμηλα καθαρισμένα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

100 ml κρασί λευκό

αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το μπούτι με προσοχή να μην σκιστεί η πέτσα. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πιπέρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Βάζουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας με την πέτσα από κάτω, το ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μέσα την κρέμα που ετοιμάσαμε. Δένουμε προσεκτικά το μπουτάκι ξεκινώντας από το στενό μέρος σφιχτά και φτάνοντας προς το φαρδύτερο πιο χαλαρά, ώστε να του δώσουμε ξανά το αρχικό του σχήμα. Τυλίγουμε το μπούτι μέσα σε λαδόκολα και αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε έτσι για 3 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, το ψήνουμε μέσα σε ταψί στους 180°C για 3 ώρες περίπου. Μετά την πρώτη ώρα ψησίματος, ξεσκεπάζουμε το μπούτι, ρίχνουμε στο ταψί το κρασί μαζί με τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι, προσθέτουμε στο ζουμί τα ξινόμηλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C. Οταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Παράλληλα, μαζεύουμε όλα τα υλικά του ταψιού, τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να έχει πιο βελούδινη υφή, την περνάμε από σητάκι.

Πηγή: http://www.womenonly.gr

Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα

Read more

Πόση ώρα μαρινάρουμε τα κρεατικά;

Read more

Η υπόλοιπη μπολονέζ μπαίνει στο τηγάνι με αυγά μάτια

Read more

Copyright & Kantzos © 2025

Facebook