Προσθέτοντας επιπλέον γεύση στα ψητά
Με Μαρινάδα: Μείγμα από υγρό όπως το ελαιόλαδο ή το ξύδι σε συνδιασμό με καρυκεύματα ή βότανα. Βυθίζετε το φαγητό στην μαρινάδα 30’ με 2 ώρες πριν το μαγείρεμα. Ιδανική για κοτόπουλο, χοιρινό και λαχανικά. Δίνει λεπτή γεύση. Ιδέες για μαρινάρισμα: Για Κρέας + Πουλερικά: Ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, πάπρικα ή Ελαιόλαδο, κομμένα κρεμμύδια, λεμόνι, δεντρολίβανο ή ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, φασκόμηλο ή Βόντκα, ταμπάσκο, τζίντζερ ή Μπύρα. Για Ψάρι: Ελαιόλαδο, λευκό κρασί, λεμόνι, δεντρολίβανο, θυμάρι
Με Τρίψιμο: Πουδράρισμα με βότανα, μπαχαρικά και ψιλοκομμένο σκόρδο. Τρίβουμε το μείγμα στο φαγητό 15-20’ πριν το μαγείρεμα. Σχηματίζει μια κρούστα που δίνει έντονη γεύση σε κάθε μπουκιά. Ιδανική για μπριζολάκια, αρνίσια παϊδάκια, σολωμό αλλά και κοτόπουλο μπούτι. Ιδέες για τρίψιμο: Πάπρικα, Μαύρο Πιπέρι, Πιπέρι Καγιέν, Ασπρο Πιπέρι, Ξερή Μουστάρδα, Ζάχαρη ή Μουστάρδα,Μέλι,Ρίγανη
Σάλτσα BBQ: Γλυκοπικάντικη σάλτσα. Χρησιμοποιείται τα τελευταία 5-15 λεπτά του ψησίματος. Αλείφουμε προς το τέλος του ψησίματος για να καραμελώσουν όμορφα τα ψητά μας. Ταιριάζει σχεδόν με όλα. Ιδανικά με κοτόπουλο, παϊδάκια και γαρίδες.
Αρωματική Μαργαρίνη: Φυτική Μαργαρίνη ανακατεμένη με μυρωδικά. Χρησιμοποιείται σαν γαρνίρισμα όταν το φαγητό μας έχει ψηθεί. Ιδανική για μπριζόλες.
Κέτσαπ, μουστάρδα, τζατζίκι και άλλα dips είναι ιδανικό να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή πάνω στο τραπέζι. Ταιριάζουν γευστικά σχεδόν με όλα.