Kantzos
  • Αρχικη
  • Προϊοντα
  • Προσφορες
  • Τιμοκαταλογος
  • Smart Tips
  • Επικοινωνια

Η θερμοκρασία του κρέατος

abfotis @ 7.12.2013 Smart Tips

Για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι ψημένο χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος το οποίο θα “μπήξετε” στο πιό παχύ σημείο του.

Οι ενδεδειγμένες θερμοκρασίες είναι:

Μοσχάρι

Ελαφρά Ψημένο (Rare): 54 οC

Μέτριο: 71 οC

Καλοψημένο: 79 οC

Βοδινό

Μέτριο: 63 οC (ελάχιστη ασφαλής θερμοκρασία)

Καλοψημένο: 71 oC

Χοιρινό

Μέτριο: 66 οC (ελάχιστη ασφαλής θερμοκρασία)

Καλοψημένο: 71 οC

Αρνί – Κατσίκι

Ελαφρά Ψημένο (Rare): 60 οC

Μέτριο: 63 οC

Καλοψημένο: 74 οC

Πουλερικά

Μέτριο: 74-77 οC

Καλοψημένο: Δεν συστήνεται. Τα πουλερικά “στεγνώνουν” πάνω από τους 77 οC

Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα

Read more

Πόση ώρα μαρινάρουμε τα κρεατικά;

Read more

Η υπόλοιπη μπολονέζ μπαίνει στο τηγάνι με αυγά μάτια

Read more

Copyright & Kantzos © 2025

Facebook