Συμβουλές γιά ένα σωστό ψήσιμο της γαλοπούλας
Γεμίζουμε μόνον τα 3/4 της κοιλότητας γιά να μη ξεχυλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο
δεν πρέπει να γυρίζουμε την γαλοπούλα στο ταψί πολλές φορές. Είναι καλύτερα να την γυρίσουμε με το ταψί 1-2 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος
περιχύνουμε την γαλοπούλα με τα ίδια της τα ζουμιά κάθε 20 λεπτά περίπου αφήνοντας τη τελευταία μισή ώρα να ψηθεί μόνης της γιά να γίνει τραγανή εξωτερικά
αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν την κόψουμε. Στον τεμαχισμό αφαιρούμε πρώτα τις φτερούγες μετά τα μπούτια και τέλος με το μαχαίρι ξεχωρίζουμε το στήθος από το κόκαλο και το κόβουμε φέτες.
Χρόνοι ψησίματος: Υπολογίζουμε 12 λεπτά περίπου γιά κάθε μισό κιλό κρέατος.