Kantzos
  • Αρχικη
  • Προϊοντα
  • Προσφορες
  • Τιμοκαταλογος
  • Smart Tips
  • Επικοινωνια

TO MAΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

abfotis @ 14.11.2013 Smart Tips

•Με το μαρινάρισμα του κρέατος εξασφαλίζουμε ότι, ακόμα και αν δεν έχει σιτέψει σωστά στο κρεοπωλείο μας, θα βγει μαλακό και τρυφερό.

•Αντίθετα με αυτό που πολλοί πιστεύουν, δεν μαρινάρουμε μόνο τα κρέατα που προορίζονται για ψητά σε σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Μπορούμε κάλλιστα να μαρινάρουμε κομμάτια κρέατος που προορίζουμε για μαγείρεμα στο φούρνο ή στην κατσαρόλα.

•Μαρινάρουμε συνήθως με όξινα υλικά -κρασί, χυμοί εσπεριδοειδών ή ξίδι, γιαούρτι- και στο τέλος περιχύνουμε το κρέας με ελαιόλαδο, ώστε να «μονώσουμε» τη μαρινάδα.

•Επίσης, πολύ καλά αποτελέσματα δίνει και η μαρινάδα μόνο με ελαιόλαδο.

•Η χρονική διάρκεια του μαριναρίσματος κυμαίνεται από 1 έως 24 ώρες ανάλογα με το πάχος και τον τύπο του κρέατος.

•Στο μαρινάρισμα χρησιμοποιούμε διάφορα μυρωδικά που δίνουν στο κρέας τα αρώματά τους. Μια κλασική επιλογή είναι ένα αρωματικό μπουκέτο, αποτελούμενο από κλωνάρια μαϊντανού και θυμαριού και δαφνόφυλλο.

•Μπορούμε, βέβαια, να διαλέξουμε από πληθώρα άλλων μυρωδικών. Η επιλογή έχει να κάνει με τον τύπο του εδέσματος και τις προτιμήσεις μας. Γενικά, πάντως, είναι καλό να χρησιμοποιούμε στη μαρινάδα τα μυρωδικά που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα.

•Από λαχανικά, χρησιμοποιούμε συνήθως κρεμμύδι, πράσο, καρότο, σέλερι και σκόρδο, το καθένα ξεχωριστά αλλά και σε συνδυασμούς της αρεσκείας μας.

•Προτού προχωρήσουμε στο μαγείρεμα του κρέατος, το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε καλά και σουρώνουμε τη μαρινάδα. Επειδή τα αρώματα των μυρωδικών θα έχουν εξασθενήσει από το πολύωρο μαρινάρισμα, καλό είναι να τα πετάξουμε και να χρησιμοποιήσουμε άλλα στο μαγείρεμα. Αν στη μαρινάδα χρησιμοποιήσαμε λαχανικά, τα κρατάμε και για το μαγείρεμα.

 

Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα

Read more

Πόση ώρα μαρινάρουμε τα κρεατικά;

Read more

Η υπόλοιπη μπολονέζ μπαίνει στο τηγάνι με αυγά μάτια

Read more

Copyright & Kantzos © 2025

Facebook